• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Expansions en tankenpark

PROJECTFOTO'S

‚Äč Toon alle foto's

OPDRACHTGEVER

Sinds haar oprichting in 1988, heeft Zeolyst International zich ontpopt als een wereldleider in de disciplines van zeoliet poeders en katalysatoren. Het bedrijf bezit gespecialiseerde procesapparatuur, dat is ontworpen om katalysatoren en extrudaten met de gewenste fysische- en chemische eigenschappen te produceren.

PROJECT

  • Oplevering: December 2015

Voor Zeolyst hebben we het fabrieksgebouw in meerdere fasen uitgebreid. Het betreft de Expansions 10, 11A, 11B, 11B+ en Expansion Y2.0 alsmede een tankenpark en leidingbrug. De meervoudige fabrieksuitbreidingen begon in 2012 met de Expansion 10 en eindigde in 2016 met de Expansion Y2.0.

Elke uitbreiding heeft meerdere bouwlagen. De stalen draagconstructies en de dak- en gevelbekleding zijn afgestemd op het inbrengen van de onderdelen van de procesinstallatie. Naast de bouw van de uitbreidingen hebben we de infrastructuur aangepast en betonconstructies vervaardigd voor de opstelling van opslagtanks (een tankenpark).

UITVOERING

Het fundament van de uitbreidingen bestaat uit een zwaar gewapende betonvloer in verschillende laagdiktes, dat wordt gedragen door in het werk gevormde grondverdringende betonpalen. De draagconstructie is een samenspel van staal- en betonwerk op verschillende niveaus. Het geheel is omsloten met sandwich dak- en wandpanelen. De diverse vloeren zijn chemisch resistent gecoat.

Webontwikkeling: Convident