• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Expansions en tankenpark

PROJECTFOTO'S

‚Äč Toon alle foto's

OPDRACHTGEVER

Sinds haar oprichting in 1988, heeft Zeolyst International zich ontpopt als een wereldleider in de disciplines van zeoliet poeders en katalysatoren. Het bedrijf bezit gespecialiseerde procesapparatuur, dat is ontworpen om katalysatoren en extrudaten met de gewenste fysische- en chemische eigenschappen te produceren.

PROJECT

  • Oplevering: December 2015

Het realiseren van de uitbreidingen Expansion X10, 11A, 11B en 11B+. Deze meervoudige fabrieksuitbreiding is gefaseerd uitgevoerd in een aaneengesloten bouwperiode van 3 jaar. Elke uitbreiding heeft meerdere bouwlagen. De stalen draagconstructies en de gevel- en dakbekledingen zijn afgestemd op het inbrengen van de onderdelen van de procesinstallatie. Naast de bouw van de uitbreidingen hebben we de infrastructuur aangepast en betonconstructies vervaardigd voor de opstelling van opslagtanks (een tanken park).

UITVOERING

Het fundament van de uitbreidingen bestaat uit een een zwaar gewapende betonvloer in verschillende laagdiktes, dat wordt gedragen door in het werk gevormde grond verdringende betonpalen. De draagconstructie is een samenspel van staal- en betonwerk op verschillende niveaus. Het geheel is omsloten met dak- en wandpanelen. De diverse vloeren zijn chemisch resistent gecoat.

Webontwikkeling: Convident