• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Vervangen dak Anodiseerafdeling

PROJECTFOTO'S

Toon alle foto's

OPDRACHTGEVER

Hydro Extrusion Hoogezand is een van de vijf nauw samenwerkende extrusiefabrieken in de Benelux.

De Benelux-organisatie telt ook twee aluminium recycle units. Zij zorgen er in belangrijke mate voor dat de geproduceerde aluminium profielen voldoen aan de huidige milieueisen.

De aluminium productielocatie in Hoogezand is gespecialiseerd in het extruderen van lange lengtes en precisie profielen. Als een “one stop shop” hebben zij de mogelijkheid om te anodiseren, poedercoaten , isoleren en op maat zagen van de profielen.

PROJECT

  • Oplevering: September 2021
  • Grootte: 1620 M2

Het project bestaat uit het vervangen van het dak van de Anodiseerafdeling. Het dak bestaat uit drie delen elk met een oppervlak van 540 m2. Het totale dakoppervlak is 1.620 m2 groot. Het oude dak wordt gesloopt en diverse onderdelen gedemonteerd voor hergebruik.

Het nieuwe dak wordt uitgevoerd in geprofileerde dakplaten, afgewerkt aan bovenzijde met een isolatielaag en dakbedekking. Daarnaast wordt het nodige reparatiewerk uitgevoerd aan bestaande onderdelen alsmede schilderwerk.

UITVOERING

Tijdens uitvoering dient het nodige equipement van de opdrachtgever te worden beschermd, zoals de zuurbaden, en moet diverse apparatuur spanningsvrij worden gemaakt. Om alles goed te kunnen bereiken hebben we een tijdelijk beweegbaar bescherm-/werkplateau aangebracht boven de zuurbaden, op de stalen liggers van de bovenloopkranen. Deze is gebruikt voor o.a. het ophangen van veiligheidsnetten, als valbescherming voor sloopafval en voor de conserveringswerkzaamheden.

Ondanks de zomerperiode hebben we tijdens de uitvoering veel last gehad van hevige onweers- en regenbuien hetgeen een extra uitdaging was. Onze opdrachtgever is zeer tevreden dat deze “monsterklus onder zware weersomstandigheden” tiptop en binnen de planning is uitgevoerd.

Webontwikkeling: Convident