• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Onderbouw trommelfilter

PROJECTFOTO'S

‚Äč Toon alle foto's

OPDRACHTGEVER

De Suikerunie verwerkt suikerbieten tot kristalsuiker gedurende de jaarlijkse bietencampagne. Het suiker wordt naar de gewenste korrelgrootte gezeefd, daarna opgeslagen en aan de afnemers geleverd in de gevraagde verpakkingsvorm.

PROJECT

  • Specialisme: Bouwteam

Het verrichten van bouwkundige aanpassingen voor het plaatsen van een nieuw trommelfilter. Om het trommelfilter te kunnen plaatsen, zijn wandgedeelten en onderdelen van de staalconstructie gedemonteerd, tijdelijke draagconstructies geplaatst en vloervelden verstrekt. Het trommelfilter is uiteindelijk met behulp van hovercrafts op zijn plaats gezet.

UITVOERING

In de bestaande productieruimte zijn op een aantal niveaus nieuwe metalen draagconstructies gemonteerd. Het geheel is versterkt met in het werk gestorte zwaar gewapende betonvloeren, rekening houdende met de gewichtsspreiding vanuit het nieuwe filter. Naast de bouwkundige aanpassingen van de vloervelden tussen 7.000+ en 16.000+ zijn de begane grondvloeren volledig gerenoveerd. De vloeren zijn voorzien van een nieuw afwateringssysteem en ze zijn deels betegeld en gecoat.

Webontwikkeling: Convident