• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Nieuwbouw sectie- en panelenhal scheepsbouw

PROJECTFOTO'S

‚Äč Toon alle foto's

OPDRACHTGEVER

Scheepswerf Koninklijke Niestern Sander is gelegen in het noordelijke deel van Nederland en de werf heeft een directe verbinding met de Noordzee via de haven van Delfzijl. Koninklijke Niestern Sander is gespecialiseerd op het gebied van de scheepsbouw voor de koopvaardij en binnenvaart.

PROJECT

  • Oplevering: November 2007

Het bouwen van een dubbele sectie- en panelenhal voor de bouw van nieuwe schepen, inclusief werffaciliteiten, als kraanbanen, loskades en infrastructuur. De hallen zijn voorzien van zware bovenloopkranen voor het hijsen van complete secties. In de vloerconstructie zijn lorriebanen opgenomen voor transport van sectieonderdelen.

UITVOERING

Het fundament bestaat uit combinatie van poeren, balken en verzwaarde betonnen platen, gedragen door prefab betonpalen van verschillende lengte en omvang. In de nieuwbouw, maar ook op het buitenterrein, zijn dragende vloerconstructies aangebracht met daarin opgenomen metalen railprofielen voor transportlorries. De bovenbouw bestaat uit een metalen draagconstructie, dat is voorzien van kraanbaanliggers, onderhoud- en montagebordessen en samengestelde schuifdeuren. De gevels zijn samengesteld uit een combinatie van metselwerk, gevelbeplating en lichtpanelen. Voor aan- en afvoer en opslag van materiaal is een infrastructuur aangelegd in de vorm van asfaltwegen.

Webontwikkeling: Convident