• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Nieuwe productielijn

PROJECTFOTO'S

Toon alle foto's

OPDRACHTGEVER

PPG Industries Chemicals BV te Farmsum is een onderdeel van PPG Industries Inc. met een aantal divisies die grondstoffen leveren voor diverse industrietakken. In Farmsum produceert PPG Industries Chemicals sinds 1993 silicapoeders en -granulaten. Silica wordt gebruikt als bestanddeel in diverse industriële producten zoals schoenzolen en autobanden, maar ook als ingrediënt in de voedingsmiddelenindustrie. Silica is een stof van natuurlijke oorsprong.

PROJECT

  • Oplevering: Oktober 2016
  • Specialisme: Bouwteam

Voor PPG Industries Chemicals wordt sinds begin 2015 gewerkt aan een uitbreiding van het productieproces. De uitbreiding van het proces is gerealiseerd in een flink aantal deelprojecten. De nieuwe productielijn draait inmiddels succesvol. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door een consortium van bedrijven.

UITVOERING

Alle bouwkundige aanpassingen waren gericht op uitbreiding van één naar twee productielijnen binnen een tijdsbestek van anderhalf jaar, waarbij het draaiende productieproces zo weinig mogelijk mocht worden verstoord. Het is gelukt om het project met zeer beperkte hinder voor het productieproces en binnen de gestelde termijn te realiseren. Een uitstekende samenwerking binnen het consortium, een duidelijke organisatiestructuur, onze kennis en ervaring én goed overleg met de opdrachtgever hebben dit mogelijk gemaakt.

Webontwikkeling: Convident