• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Fabrieksuitbreidingen Expansion IV

PROJECTFOTO'S

Toon alle foto's

OPDRACHTGEVER

PPG Industries Chemicals BV te Farmsum is een onderdeel van PPG Industries Inc. met een aantal divisies die grondstoffen leveren voor diverse industrietakken. In Farmsum produceert PPG Industries Chemicals sinds 1993 silicapoeders en -granulaten. Silica wordt gebruikt als bestanddeel in diverse industriële producten, zoals schoenzolen en autobanden, maar ook als ingrediënt in de voedingsmiddelenindustrie. Silica is een stof van natuurlijke oorsprong.

PROJECT

  • Oplevering: Februari 2020
  • Engineering: Ja

Expansion IV: de fabriek van PPG te Farmsum is uitgebreid met meerdere onderdelen zoals nieuwe storage tanks, beltfilter, packing area, saltwater station en dergelijke. Lamein heeft hiervoor de  bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd en heeft voor dit project een samenwerkingsverband gesloten met de overige hoofdaannemers.

UITVOERING

Het werk is uitgevoerd in meerdere fasen omdat de productie in de fabriek gewoon doorging. Er zijn diverse betonfundaties aangelegd zoals voor de storage tanks en pompen. De hoofddraagconstructie is uitgevoerd in staal en voorzien van betonvloeren, roostervloeren en scheidingswanden. Ook zijn bordessen, trappen, leuningen en kooiladders aangebracht. Voor de coolers zijn leidingbruggen en pipe-supports gemonteerd. Omdat het een bestaande fabriek betreft is ook het nodige sloopwerk en verbouwwerkzaamheden uitgevoerd.

Webontwikkeling: Convident