• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Ondersabelingen procestanks

PROJECTFOTO'S

Toon alle foto's

OPDRACHTGEVER

ChemCom staat voor Chemical Competence. ChemCom Industries BV is een productiebedrijf en dienstverlener in de chemische industrie. Op de productielocatie te Farmsum worden procesinstallaties ontwikkeld voor de productie van diverse hoogwaardige producten.

PROJECT

  • Oplevering: Maart 2020

Het project betreft het ondergieten / ondersabelen van divers equipment voor het project Glycomal. Dit bestaat uit ondersabelingen voor 2 procestanks met een diameter van 5,2 m, 44 diverse kolomvoeten, 20 divers supportstaal en 12 pompframes.

UITVOERING

De ruimte onder de procestanks bleek erg beperkt, namelijk 0-10 mm. Daarom is besloten eerst de ruimte rondom af te dichten. Aan één kant werd hierin een vulpunt gemaakt, en rondom zijn diverse openingen uitgespaard voor het uitdrijven van de lucht. Vervolgens is onder lage druk de ankermortel onder de tankbodems gepompt.

Zodra de uiterst vloeibare mortel een ontluchtingsopening bereikte werd deze afgedicht met droge mortel. Zo vond de ankermortel uiteindelijk zijn weg naar de 5,50 meter verderop gelegen overzijde en zijn de tankbodems nu volledig ondersteund.

Webontwikkeling: Convident