• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Nieuwe dakopbouw PP-Room

OPDRACHTGEVER

Kikkoman Foods Europe BV te Sappemeer is onderdeel van de Japanse Kikkoman Corporation, die zich wereldwijd bezighoudt met de productie en verkoop van sojasaus. In Sappemeer wordt sojasaus gebrouwen uit de vier ingrediënten soja, tarwe, water en zout.

PROJECT

  • Oplevering: Juli 2020
  • Specialisme: HACCP
  • Engineering: Ja

Het project “Dakopbouw PP-room” bestaat uit het realiseren van een nieuwe dakopbouw op de Old Boiler room t.b.v. de nieuwe PP-room. Daarnaast hebben wij nog wat aanvullende werkzaamheden verricht, zoals het bouwen van een kleine dakopbouw op de Wheat Roasting Room en diverse werkzaamheden om proces equipment te kunnen plaatsen, zoals het ondersabelen van voetplaten, het boren van ankers en het storten van een aantal funderingsbalken. In de werkplaats naast de nieuwe PP room hebben we een MCC ruimte gerealiseerd.

UITVOERING

Om het e.e.a. te kunnen realiseren moest eerst het nodige sloopwerk plaatsvinden. Voor de aanleg van de nieuwe proceswaterriolering moest de bestaande begane grondvloer gesloopt worden. En om de constructie in de ruimte te krijgen hebben wij een grote opening gemaakt in het dak. Ook de bestaande Compressor ruimte en een stalen bordesconstructie hebben we gesloopt.

In de nieuwe PP-Room is een grote thermisch verzinkt stalen bordesconstructie met een 1e en 2e verdiepingsvloer gerealiseerd bestaande uit aluminium tranenplaat. Het geheel is geplaatst op een nieuwe in het werk gestorte betonvloer. De nieuwe dakopbouw is opgebouwd uit een stalen hoofddraagconstructie en aan de buitenzijde afgewerkt met systeembekleding en bitumineuze dakbedekking. Voor de Superheater hebben wij een extra daksparing met schoorsteen gerealiseerd.

Webontwikkeling: Convident