• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Fundatie Koji Bed 5

OPDRACHTGEVER

Kikkoman Foods Europe BV te Sappemeer is onderdeel van de Japanse Kikkoman Corporation, die zich wereldwijd bezighoudt met de productie en verkoop van sojasaus. In Sappemeer wordt sojasaus gebrouwen uit de vier ingrediënten soja, tarwe, water en zout.

PROJECT

  • Oplevering: Oktober 2019
  • Specialisme: Bouwteam, HACCP
  • Engineering: Ja

Het project omvat de bouwkundige werkzaamheden voor het sloopwerk van de bestaande vloer, het uitvoeren van een nieuwe 1e verdiepingsvloer en het aanbrengen van de fundatie voor Koji bed 5. Dit project sluit aan op Koji bed 4, waarbij destijds de aanleg van Koji bed 5 al door ons is voorbereid.

Aan de noordoostzijde van de fabriek hebben we een uitbreiding gerealiseerd ten behoeve van de huisvesting van 2 Koji beds. De Koji beds zijn cilindervormige installaties (silo’s) met een diameter van circa 12,0 m1 en een hoogte van ongeveer 7,0 m1, waarin een plateau ronddraait. Op het plateau liggen sojabonen en tarwekorrels vermengd. Het gebouw heeft een lengte van circa 45 m1, een breedte van circa 23 m1 en een hoogte van ongeveer 8,5 m1. In de ene helft van het gebouw is Koji bed 4 gerealiseerd. De andere helft is nu dus uitgevoerd om nog een 2e Koji bed te realiseren; Koji bed 5.

UITVOERING

Na het uitvoeren van de nodige sloop- en grondwerkzaamheden is een achthoekige fundering aangebracht. Deze is gemaakt van in het werk gestort beton. Na het aanbrengen van randbekisting, wapening en dergelijke is het beton gestort. Rond de fundering hebben wij een hellende betonvloer aangebracht. Op de 1e verdieping hebben wij vervolgens een platformvloer aangebracht, bereikbaar via stalen trappen en bordessen met balustraden.

Webontwikkeling: Convident