• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Nieuwbouw magazijn Warehouse IV

OPDRACHTGEVER

Kikkoman Foods Europe in Sappemeer is onderdeel van de Japanse Kikkoman Corporation, dat zich wereldwijd bezig houdt met de productie en verkoop van sojasaus. In Sappemeer wordt sojasaus gebrouwen uit de 4 ingrediënten soja, tarwe, water en zout.

PROJECT

  • Oplevering: Januari 2014
  • Specialisme: Bouwteam
  • Engineering: Ja

Aan de noordwestzijde van het fabriekscomplex hebben we een magazijn “Warehouse IV” gebouwd naast de bestaande magazijnen ten behoeve van de uitbreiding van de bestaande opslagcapaciteit van de magazijnen. Het magazijn heeft een lengte van circa 48 m1, een breedte van ongeveer 33 m1 en een hoogte van circa 11,0 m1. In het magazijn zijn stellingen geplaatst voor de opslag van glazen flesjes Sojasaus en plastic flessen met aanverwante producten. De logistiek van de flessen verloopt via de bestaande magazijnen naar het laad dok.

UITVOERING

Het nieuwe magazijn heeft een fundering van gewapend betonnen poeren. Ter plaatse van de gevels zijn deze poeren gekoppeld door middel van betonbalken. Het magazijn heeft een stalen hoofddraagconstructie, dat bekleed is met geïsoleerde sandwich gevelpanelen en geprofileerde stalen dakplaten. Tussen het nieuwe magazijn en het aangrenzende magazijn Warehouse 2 is een 120 minuten brandwerende scheiding van cellenbeton wandpanelen aangebracht. Ten behoeve van de brandscheiding tussen het nieuwe magazijn en Warehouse 3 is de bevestiging van de aanwezige gevelpanelen van de Warehouse 3 aangepast. In het nieuwe magazijn is een zeer vlakke gewapend betonnen begane grondvloer met een vlakheid volgens VDMA aangelegd ten behoeve van een toekomstig te installeren magazijnsysteem met volautomatische heftrucks.

Webontwikkeling: Convident