• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Nieuwbouw Bottling 3

OPDRACHTGEVER

Kikkoman Foods Europe in Sappemeer is onderdeel van de Japanse Kikkoman Corporation, dat zich wereldwijd bezig houdt met de productie en verkoop van sojasaus. In Sappemeer wordt sojasaus gebrouwen uit de 4 ingrediënten soja, tarwe, water en zout.

PROJECT

  • Specialisme: Bouwteam
  • Engineering: Ja

In 2014 hebben wij naast de Warehouse 3 en de bestaande afdelingen Bottling 1 en 2 een nieuwe afdeling Bottling (Bottling 3) gebouwd. In de Bottling 3 worden glazen flesjes en plastic flessen gevuld met sojasaus. Het gebouw heeft een lengte van circa 28,0 m1, een breedte van circa 25,0 m1 en een hoogte van ongeveer 9,0 m1. Het gebouw heeft een grote Bottling room, waarin een moderne computergestuurde vulinstallatie staat. Naast de Bottling room bevindt zich een gedeelte met opslagruimten en transportgangen. In de Bottling room zit een verdiepingsvloer. Op deze verdiepingsvloer zit de afgesloten productieruimte Blending.

UITVOERING

De Bottling 3 heeft een gewapend betonnen funderings-/begane grondvloerconstructie. De begane grondvloer loopt onder afschot. In de vloer zitten diverse RVS vloerputten die zijn aangesloten op een uitgebreid rioleringsstelsel. Het gebouw heeft een stalen hoofdraagconstructie, dat is geplaatst op de begane grondvloer/fundering. In de staalconstructie zijn verdiepingsvloeren opgenomen (opgestorte breedplaat vloerelementen). De binnenwanden en de gevels van de Bottling 3 zijn opgebouwd uit geïsoleerde sandwichpanelen. Ten behoeve van het dak hebben we geprofileerde stalen dakplaten toegepast. Omdat het vullen van de flessen onder hygiënische omstandigheden dient te gebeuren, is in de materiaalkeuze en in de detaillering rekening gehouden met het schoonmaken (de wanden en vloeren zijn goed te reinigen).

Webontwikkeling: Convident