• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Nieuwbouw Boiler & Wheat Roasting Room

OPDRACHTGEVER

Kikkoman Foods Europe in Sappemeer is onderdeel van de Japanse Kikkoman Corporation, dat zich wereldwijd bezig houdt met de productie en verkoop van sojasaus. In Sappemeer wordt sojasaus gebrouwen uit de 4 ingredi├źnten soja, tarwe, water en zout.

PROJECT

  • Oplevering: December 2013
  • Specialisme: HACCP

De Boiler & Wheat Roasting room is een gebouw met 2 gedeelten. In het ene gedeelte staan stoomketels opgesteld (Boiler room) en in het andere gedeelte bevindt zich een installatie, waarmee tarwe geroosterd wordt. Het gebouw heeft een lengte en breedte van circa 20,0 m1 en een hoogte van ongeveer 8,0 m1. Beide afdelingen, de Boiler room en de Wheat Roasting room, hebben een lengte van circa 20,0 m1 en een breedte van 10,0 m1.

UITVOERING

De uitbreiding Boiler & Wheat Roasting room heeft een gewapend betonnen begane grondvloer met randbalken als fundering. Op de begane grondvloer staat de stalen hoofddraagconstructie, dat is bekleed met geïsoleerde metalen sandwichpanelen ten behoeve van de gevels, de scheidingswanden tussen de 2 gedeelten en de brandscheidingen tussen de uitbreiding en de aangrenzende afdelingen van de bestaande fabriek. Het dak is uitgevoerd met geprofileerde stalen dakplaten.

De Boiler room heeft een nood-riolering ten behoeve van de stoomketels en grote buitenluchtroosters in de gevel ten behoeve van de natuurlijke ventilatie. In de Wheat Roasting room staat een thermisch verzinkt stalen bordesconstructie voor de opstelling van Roasting apparatuur.

Webontwikkeling: Convident