• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Nieuwbouw fabriekshal

PROJECTFOTO'S

OPDRACHTGEVER

Henkel Nederland BV verwerkt grafiet. Dit grafiet wordt onder gecontroleerde omstandigheden bewerkt. Vervolgens worden er hoogwaardige lossingsmiddelen van gemaakt voor de auto- en elektronica-industrie.

PROJECT

  • Oplevering: Maart 2010
  • Engineering: Ja

De uitbreiding heeft de vorm van een zadeldakhal gelijk aan de vorm van het bestaande expeditie gebouw. De uitbreiding heeft een oppervlak van circa 1.800 m2. De uitbreiding is aan drie zijden afgesloten door middel van 3 gevels. De voorzijde is voorzien van een overkapping. Naast het afgesloten gedeelte bevindt zich een overkapping voor de opslag van chemicaliën.

Uitvoering

Vanaf de vaste grondslag is een verdicht zandpakket aangebracht voor het ondersteunen van de fundering en de begane grondvloer. Het fundament is opgebouwd uit in het werk gestorte funderingspoeren. Op / tussen deze poeren zijn ter plaatse van de gevels prefab betonnen plintelementen geplaatst. De bovenbouw is samengesteld uit een stalen hoofddraagconstructie, metalen sandwich dakpanelen en een samengestelde metalen gevelbekleiding. De aangebouwde chemicaliënruimte heeft een volledig vloeistofdichte betonnen vloerconstructie compleet met afvoergoten, afscheiders en afsluiters.

Webontwikkeling: Convident