• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Nieuwbouw bedrijfshal

PROJECTFOTO'S

‚Äč Toon alle foto's

OPDRACHTGEVER

Gelita Nederland BV te Ter Apelkanaal is een wereldwijde leverancier van onder andere gelatine, collageen en collageen peptiden. Deze producten worden toegepast bij de vervaardiging van levensmiddelen, farmaceutische producten en fotografie.

PROJECT

  • Oplevering: December 2015
  • Specialisme: HACCP

Het bouwen van een nieuwe bedrijfshal aan de hand van een Bouwkundig Programma van Eisen (proces- en producteisen). Dit project is gerealiseerd volgens het zogenaamde Design & Construct concept, waarbij het schetsplan door ons verder uitgewerkt is tot een definitief ontwerp binnen de kaders van het Programma van Eisen. In de uitwerking van het ontwerp is bij de materiaalkeuze en de detaillering rekening gehouden met de HACCP van het productieproces van Gelita.

UITVOERING

De nieuwe bedrijfshal heeft een lengte van circa 50 m1 en een breedte van ongeveer 24 m1. Direct naast het gebouw is een laadkuilconstructie gerealiseerd. In het gebouw zijn niet alleen productieruimten, maar ook algemene ruimten, was- en kleedfaciliteiten, besturingsruimten en een centrale entree gerealiseerd. Naast een nauwgezette uitvoering van de begane grondvloer/fundering en de montage van de stalen hoofddraagconstructie, is ook veel aandacht besteed aan de wand- en vloerafwerkingen en detailleringen.

Webontwikkeling: Convident