• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

CUPC en leidingbruggen

PROJECTFOTO'S

Toon alle foto's

OPDRACHTGEVER

FrieslandCampina Domo is wereldwijd marktleider op het gebied van de productie van ingrediënten, halffabricaten en complete formuleringen kindervoeding en voor ingrediënten van medische voeding en celvoeding. Domo biedt een uitgebreid assortiment kwaliteit hoogwaardige wei- en melkproducten met diverse voedings- en functionele eigenschappen. Domo is onderdeel van de business group Ingredients van FrieslandCampina.

PROJECT

  • Oplevering: Mei 2019

De werkzaamheden bestonden uit twee separate projecten:  de nieuwbouw van een aantal leidingbruggen en het CUPC-project (Central Unloading Point Chemicals) voor FrieslandCampina te Beilen.

Het CUPC-project bestond uit het bouwen van een chemicaliënlosplaats met tankpit en pompenhuis met bijbehorende fundaties.

Daarnaast hebben wij ook de nodige hulpconstructies gerealiseerd zoals bordessen, trappen en een toegangsdeur.

UITVOERING

Het binnenstedelijke karakter kent zijn uitdaging. Goede afzettingen en verkeersomleidingen zijn erg belangrijk alsmede de bereikbaarheid van het station, de veiligheid van alle verkeersdeelnemers en het aan- en afvoeren van bouwmateriaal en materieel.

De funderingen zijn uitgevoerd in betonschroefpalen. De opvangkelder en calamiteitenbak zijn gemaakt van in het werk gestort beton. De hoofddraagconstructie bestaat uit stalen kolommen en liggers.

Om de leidingbruggen te kunnen realiseren moesten eerst de nodige sloopwerkzaamheden uitgevoerd te worden van het dak. Een gedeelte van de fundatie bevindt zich namelijk op het dak. De leidingbruggen zelf zijn in grote delen voorgemonteerd aangeleverd en op het werk afgemonteerd.

Webontwikkeling: Convident