• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Expansion Warehouse F

OPDRACHTGEVER

Kikkoman Foods Europe BV te Sappemeer is onderdeel van de Japanse Kikkoman Corporation, die zich wereldwijd bezighoudt met de productie en verkoop van sojasaus. In Sappemeer wordt sojasaus gebrouwen uit de vier ingredi├źnten soja, tarwe, water en zout.

PROJECT

  • Oplevering: Maart 2022
  • Grootte: ca. 1900 m2
  • Specialisme: HACCP-richtlijn
  • Engineering: Ja

In opdracht van Kikkoman te Sappemeer hebben wij de bouw van een magazijn (Warehouse F) gerealiseerd. Deze heeft een hoogte van ca. 15 meter, een Verladingsgebouw met een hoogte van ca. 5 meter en een in het werk gestorte betonnen laadkuilconstructie naast het Verladingsgebouw. De laadkuil biedt plek aan 7 vrachtwagens.

In de gevel van het Verladingsgebouw aan de zijde van de laadkuil zijn overheaddeuren met dockshelters en docklevellers aangebracht. Boven de gevel met de overheaddeuren zit een luifel die bevestigd is door middel van een tuiconstructie.

Voor dit project hebben wij tevens de engineering gedaan inclusief  het vervaardigen van alle werk- en revisietekeningen.

UITVOERING

De Warehouse F en het Verladingsgebouw hebben een stalen hoofddraagconstructie en ze hebben gevels die zijn opgebouwd uit steenwol sandwichpanelen. De daken van de beide gebouwen zijn uitgevoerd met geprofileerde stalen dakplaten, steenwol isolatie en een 2-laagse bitumineuze dakbedekking.

Tussen de Expansion Warehouse F en de naastgelegen Warehouse E is een brandwerende scheidingsmuur van cellenbeton wandpanelen aangebracht. In beide gebouwen zijn in het werk gestorte gewapende betonvloeren aangebracht; de betonvloer in het magazijn is supervlak uitgevoerd. De gebouwen zijn voorzien van een HVAC installatie en een elektrotechnische installatie.

Webontwikkeling: Convident