• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Enteral Nutrition Stage 4

PROJECTFOTO'S

Toon alle foto's

OPDRACHTGEVER

Fresenius Kabi is een internationale onderneming die gespecialiseerd is in klinische voeding, levensreddende geneesmiddelen, alsook in infusie- en transfusietechnologie. Met hun producten en diensten richten zij zich zowel op de therapie als op de zorg voor kritisch en chronisch zieke patiënten.

Hun missie is om levensreddende geneesmiddelen en technologieën ter beschikking te stellen en de best mogelijke oplossingen aan te bieden, zodat de medewerkers in de gezondheidszorg hun patiënten optimaal kunnen helpen.

De vestiging in Emmer-Compascuum wordt uitgebreid om de productie van Enteral Nutrition (medische voeding) uit te breiden.

PROJECT

Voor de uitbreiding van de vestiging van Fresenius Kabi te Emmer-Compascuum is het project “EN stage 4” geïntroduceerd; een omvangrijke verbouw van bestaande productiehallen, kantoren en laboratoria, met daarnaast een groot deel nieuwbouw. Dit alles voor het installeren en inrichten van geavanceerde (high-care) productielijnen.

Aannemersbedrijf Lamein verricht bouwkundige werkzaamheden voor de uitbreiding van de productielijnen, uitbreiding van de kantorencapaciteit en het uitvoeren van gevelrenovaties, met name op het gebied van brandwerendheid.

UITVOERING

Er wordt een 3e productielijn gerealiseerd. Daarvoor moeten onderdelen van het gebouw worden gesloopt. Hierna worden nieuwe ruimtes gerealiseerd waar het benodigde equipment voor de nieuwe productielijn zal worden opgesteld.

Naast de werkzaamheden in twee hallen wordt de bedrijfsinstallatie aangepast, waarvoor een bouwkundige aanpassing aan het gebouw noodzakelijk is. Om ruimte te creëren wordt er op het dak een dakopbouw geplaatst. Om de tanks te kunnen plaatsen zullen er openingen in het dak en gevel gemaakt worden die na plaatsing direct weer gesloten worden.

Webontwikkeling: Convident