• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Dakrenovatie KM8 Eska

PROJECTFOTO'S

Toon alle foto's

OPDRACHTGEVER

ESKA is producent en leverancier van topkwaliteit grafisch karton ten behoeve van hardgebonden boeken, mappen, ringbanden, albums, ordners, spellen, puzzels, displays, showcards en luxe verpakkingen.

Eska neemt wereldwijd een toonaangevende positie in op de markt voor grafisch karton. In fabrieken in Hoogezand en Sappemeer staan drie geavanceerde kartonmachines en twee plakpapiermachines die zo’n 250.000 ton grafisch karton per jaar produceren. Het karton wordt verkocht onder de merknaam Eska en staat bekend om zijn uitstekende en constante kwaliteit.

PROJECT

  • Oplevering: September 2021

Het project bestaat uit de vervanging van een gedeelte van het dak van het KM8 gebouw. Het nieuwe dak wordt uitgevoerd in geprofileerde dakplaten, afgewerkt aan bovenzijde met een POCB-dakbedekking met FM-Approval en een extra lange levensduur. Ten behoeve van de overgang tussen de nieuwe en de bestaande dakafwerking is een opstandconstructie gemaakt, afgedekt met een gezet stalen afdekkap.

UITVOERING

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren hebben we een bescherm- en werkplateau aangebracht voorzien van een bitumineuze dakbedekking. Ook op de bovenzijde van de aanwezige bovenloopkraanbaanliggers hebben wij een houten vloer gemaakt om er voor te zorgen, dat er geen rommel tussen de bovenloopkraanbaanliggers door kan vallen. Vanwege de realisatie van de vloeren op de 2 stellen bovenloopkraanbaanliggers worden de aanwezige kraanrijstellen en lierwerken op de bovenloopkraanbaanliggers ook gedemonteerd (en later weer gemonteerd). Voor de afvoer van de kraanrijstellen en lierwerken en de aanvoer van materialen is een tijdelijke dakopening gemaakt.

Webontwikkeling: Convident