• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Nieuwbouw Gymzaal

PROJECTFOTO'S

Toon alle foto's

OPDRACHTGEVER

Winkler Prins bestaat al sinds 1866. Op initiatief van Anthony Winkler Prins opende Veendam in dat jaar als eerste plattelandsgemeente in Nederland de deuren van de Hogere Burgerschool. De huidige Winkler Prins is ontstaan door fusies met andere scholen in Veendam.

Winkler Prins is een openbare school, die alle vormen van voortgezet onderwijs in huis heeft: van gymnasium tot en met praktijkonderwijs. De school heeft een regiofunctie; ook veel leerlingen uit de gemeenten Aa & Hunze, Midden-Groningen en Pekela weten de school te vinden.

De school biedt een warm klimaat met een positieve, uitdagende, plezierige en goed gestructureerde leeromgeving. Er is optimale begeleiding en een sluitende hulpstructuur met de nodige aandacht voor buitenschoolse activiteiten. De school heeft zelfs een eigen orkest, de Winkler Prins Harmonie.

PROJECT

  • Oplevering: December 2022

In opdracht van Winkler Prins te Veendam heeft Aannemersbedrijf Lamein de nieuwbouw van een gymzaal in opdracht gekregen en uitgevoerd op de eigen campus van de Winkler Prins, ter vervanging van oude gymzalen elders in Veendam.

Het betreft de bouwkundige werkzaamheden voor de gymzaal met kleedkamers en overige ondersteunende ruimten. De fundering bestaat uit prefab heipalen, het casco uit een stalen skelet met betonwanden en -vloeren. De buitenzijde is van bijzonder metselwerk met patronen, zie ook de foto’s.

Webontwikkeling: Convident