• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Corona-maatregelen

Samen Veilig Doorwerken

Ook bij Lamein wordt rekening gehouden met de risico’s ten aanzien van Corona. Ons bedrijf en onze activiteiten lenen zich niet voor thuiswerken. Daardoor is het extra van belang om op de hoogte te zijn met de te treffen voorzorgsmaatregelen.

Lamein houdt zich aan het protocol “Samen Veilig Doorwerken” van de Rijksoverheid. Deze is het laatst herzien op 28 oktober 2020. Zie onderstaand document.

Meest recente maatregelen

Ook houden wij ons aan de meest recente Coronamaatregelen. Dus altijd 1,5 meter afstand houden, hoesten en niezen in de elleboog, regelmatig handen wassen.
Degene die op de bouw echt geen 1,5 meter afstand kan houden, moet een Coronascherm dragen of een mondmasker. Beide artikelen zijn beschikbaar op ons kantoor. Ter informatie verwijzen wij tevens naar een onlangs gepubliceerd artikel van Bouwend Nederland:

“Het kabinet komt met een dringend advies tot het dragen van mondmaskers. Wat betekent dat nu voor de bouw en techniek?
Laten we bij het begin beginnen, mondmaskers gaan nooit vóór het gebruik van adembescherming. Als vanuit gezondheidskundig oogpunt adembescherming nodig is, dan wordt de voorgeschreven adembescherming nooit vervangen door een mondmasker. Ten tweede heeft het advies betrekking op ‘publieke binnenruimtes’, denk aan winkels, stations, parkeergarages en dergelijke. Dus als ons werk in dit soort locaties is gelegen, geldt dit advies ook voor de bouw- en techniekmensen. Voor overige werklocaties geldt het advies niet.
Wat mag op het gebied van (samen)reizen?
Het is mogelijk om met meerdere personen in één vervoersmiddel te reizen zonder onderling anderhalve meter afstand te houden. Dit is niet gewijzigd in de nieuwe maatregelen van 29 september 2020. De volgende voorwaarden zijn van toepassing wanneer je samen reist:

  • Bij vervoer is het belangrijk dat je kunt achterhalen wie met elkaar heeft gereisd. Als zich een besmetting heeft voorgedaan, dan kun je achterhalen wie mogelijk nog meer besmet is geraakt. Kijk of de rittenadministratie hierop is ingericht. Bewaar de gegevens voor het bron- en contactonderzoek van de GGD zes weken.
  • Bij instappen vindt er een gezondheidscheck plaats. Bij de volgende klachten is samen reizen niet toegestaan: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en bij plotseling verlies van reuk of smaak. Een collega met klachten blijft thuis tot de klachten minimaal 24 uur over zijn. Meerijden mag wel na een negatieve testuitslag op het coronavirus.
  • Als je met z’n tweeën reist is een mondkapje niet nodig. Reis je met meer dan twee personen, dan draagt iedereen een niet-medisch mondkapje.
  • Zorg voor voldoende ventilatie maar voorkom sterke luchtstromingen.
  • Zorg voor optimale hygiëne door de bedieningsmiddelen extra te reinigen (stuur, versnellingspook, deurklink, touchscreen, etc.) met water en een goed ontvettend schoonmaakmiddel of met vochtige schoonmaakdoekjes”

Maatregelen op de bouwplaats

Maatregelen in en rond het huis

Indien er gewerkt wordt bij particulieren of gebruikers van een pand (zoals huurders of bewoners) zijn er extra zaken om rekening mee te houden. Deze staan ook in het protocol en tevens is er een aparte poster van.

Helpdesk Corona

Voor wie vragen heeft en meer informatie wil is er de Helpdesk Corona Bouw- en Installatietechniek: https://www.helpdeskcorona-bt.nl/

Webontwikkeling: Convident