• Bouwen zoals het moet zijn
  • De Vosholen 2c
  • 9611 KR Hoogezand

Corona-maatregelen

Samen Veilig Doorwerken

Ook bij Lamein wordt rekening gehouden met de risico’s ten aanzien van Corona. Ons bedrijf en onze activiteiten lenen zich niet voor thuiswerken. Daardoor is het extra van belang om op de hoogte te zijn met de te treffen voorzorgsmaatregelen.

Lamein houdt zich aan het protocol “Samen Veilig Doorwerken” van de Rijksoverheid. Deze is het laatst herzien op 26 juni 2021. Zie onderstaand document.

De zomer en versoepelingen

Er zijn opnieuw versoepelingen in de coronamaatregelen. Wat verandert er en wat blijft er belangrijk?

Minder vaak een mondkapje 

Er hoeven geen mondkapjes meer gedragen te worden in publieke binnenruimten, tenzij anderhalve meter afstand hier niet handhaafbaar is. Dat laatste geldt bijvoorbeeld bij stations, vliegvelden, in het OV, op middelbare scholen maar ook in de bedrijfsbus bij 3 of meer personen. Houd de maatregelen aan zoals weergegeven op de posters van de Rijksoverheid.

Geen maximum groepsgrootte meer

Er is geen maximum meer voor groepsgrootten en voor het ontvangen van gasten thuis. Deze beperking gold al niet op de werkvloer dus hier verandert eigenlijk niets.

Geen veranderingen: reizen/vakantie

Je mag alleen reizen naar ‘veilige’ landen. Bereid de reis goed voor en controleer kort voor vertrek of er wijzigingen zijn. Is er een inreisverbod? Is er een vliegverbod? Heb ik een negatieve coronatest nodig? Hoe oud mag die zijn? Welke eisen gelden er voor het certificaat van de test(en)? Welke verklaringen moet ik kunnen laten zien? Moet ik in quarantaine? Welke regels gelden er voor de quarantaine?  De overheid geeft reisadviezen.

Er verandert ook niets aan de afspraken rondom samen naar of voor het werk reizen.

Maatregelen op de bouwplaats

Maatregelen in en rond het huis

Indien er gewerkt wordt bij particulieren of gebruikers van een pand (zoals huurders of bewoners) zijn er extra zaken om rekening mee te houden. Deze staan ook in het protocol en tevens is er een aparte poster van.

Helpdesk Corona

Voor wie vragen heeft en meer informatie wil is er de Helpdesk Corona Bouw- en Installatietechniek: https://www.helpdeskcorona-bt.nl/

Webontwikkeling: Convident